Wednesday, 13 July 2011



Drama bersiri Annissa ini memaparkan konflik yang berlaku dalam persahabatan empat wanita yang pada asalnya berlandaskan kepercayaan. Mereka berkenalan rapat sejak di kolej lagi, mereka berganding bahu dan bersatu tenaga membina sebuah empayar peniagaan yang berjaya.
Di atas tonggak Annissa Corporation Sdh Bhd, Anna (Fiza Elite), Balkis (Rozita Che Wan), Sara (Aida Aris) dan Shila (Farahdhiya) berjanji untuk bersikap jujur antara satu sama lain.
Atas kesungguhan dan keyakinan mereka bersatu membina empayar perniagaan, Anissa Corporation berjaya mengukuhkan kedudukannya dalam industri fesyen tanah air yang berkembang pesat. Bagaimanapun kehidupan empat wanita korporat ini mula tercalar. Keakraban itu mula goyah apabil syak wasangka tidak didga wujud. Anna menyesyaki suaminya Farid (Zamarul Hisyam) curang dan berpoligami. Namun pertanyaan Anna sering dinafikan oleh Farid.
Berbekalkan naluri seorang isteri yang menyesyaki kesetiaan suami tercinta, Anna meneruskan siasatan mengenai siapa isteri kedua suaminya. Sementara itu, Balkis merupakan sahabat baik dan paling disayangi Anna. Tanpa pengetahuan Anna, individ yang amat dipercayai dan disayanginya itu adalah pengkhianat persahabatan mereka apabila Balkis secara diam telah mengahwini Farid. Kedua-duanya bijak menyimpan rahsia dengan menjadikan Kamal (Eizlan yusof) sebagai kekasih Balkis.
Kamal akhirnya tidak tahan dengan penipuna tersebut kerana Balkis memintanya berpura-pura menjadi suaminya selepas Balkis mengandung. Balkis seterusnya mencari dan mengupah seorang pemuda untuk berlakon sebagai suaminya.
Selain Balkis, sahabat mereka iaitu Sara mengambil keputusan untuk meninggalkan Anissa Corporation dan menjauhkan diri daripada sahabatnya kerana disahkan menghidap barah peringkat ketiga.



DIMANA DIMANA by jaclyn , ning , shila


BERIBU SESALAN by Jaclyn , ning , shila





Tuesday, 12 July 2011

malaysia

pakcik dah tua pn berfikiran terbaek!! pakcik tua pn pndai fkir..kita yg muda ptut fkir yg terbaik..


part 1




part 2


ayat pakcik mmg best.saya suka!

paling suka "tanye diari ko ape ko berbakti kpd negara , jgn tnye apa nagara berbakti pada diri kau "

ayat baik pakcik..

i love malaysia !

hai lah durian tembaga . hai durian kampung

aku seru dirimu!!

dis week je aku rasa evyday layan buah ni,

pagi . petang . siang . malam

kat blakng rumah byk durian

boleh la cakap 

tp kadang2 beli jgak

sbb sgt durian tembaga

kat rumah durian kampung je


kalau skali menghadap tu , 10 biji skali makan pn boleh

kat MUAR ni , way! meriah betul.

DURIAN KAMPUNG RM1 = 1KG

mane x seronok

 jenis durian :
D2, D101, D24, D88, Jiu Ji, Raja Kunyit, Tawa, Thraka, Udang Merah and Mas Pahang

paling bes : durian D24 = oren +pahit sikit +manis
durian kampung =lemak manis


ni siap durian kite ke china meh :


D88

mas pahang
udang merah




Saturday, 2 July 2011

dis season

every season mesti ade la sikit holiday

almaklum,nak jmpe BFF sy ni bukan senang

semua bz memanjang lah katekan

mana la nak jmpe sy ni

(ayat kecik hati)

TP, dis season kami g genting highland lah kononnye~

even lat x ekot,x ckup la geng utk hang out bersama.

rindu kamo lat!!

but

kami happy jugak bila dapat spend time same2



bff here!



outdooor


credit to teha :)


sayang korg!!

x mo la gaduh2 k..

pasal yg haritu tu benda simple

aku x nak benda ni pecahkn relation kite oke  ^.^




farewell dinner

hi friends!!

farewell ni dah lama dah pn.

sgt malas nak update blog..hehehe

rasanye farewell ni mcm last 2 week kot

kne paksa dgn boss sebenarye..ikut hati balik je rumah

dah la balik keje dgn muka melekit :)


location : MAN RESORT muar



makan yeay!


amir kaki karaoke mmg sentiasa                                                                 ttbe saya pulak yg kene ni ape hal
dgn manager kami ni                                                                                   dah la suara  aku mcm katak


yeay! yeay! dapat bunga!

mamat ni lah yg bg..

jgn la amik gmbar saya..malu